FAQ

Vragen over Auteursrecht

Vragen over Auteursrecht en AI

Vragen over Collectieve rechten

Vragen over het Dossier Platforms

Vragen over het gebruik van andermans werk

Vragen over Individuele rechten

Vragen over kunst in de openbare ruimte

Vragen over Pictoright

Vragen over Volgrecht

X

Pictoright deelt graag haar kennis over het auteursrecht. Wat men wel en niet mag doen met jouw werk. En dat van een ander. Hoe je het beste je werk kunt beschermen, hoe je je auteursrecht kunt uitoefenen en zo inkomsten kunt genereren met je werk.

Pictoright verzorgt workshops op academies en onderwijsinstellingen, op creatieve broedplaatsen, kunstenaarsverenigingen, zowel online als op locatie. Het is interessant voor nagenoeg alle disciplines: beeldende kunst, grafisch ontwerp, illustratie, fotografie, ruimtelijk en architectuur.

Workshop Auteursrecht & Pictoright

Wat is Auteursrecht?

  • Belang van auteursrecht
  • Uitzonderingen
  • Hoe bescherm ik mijn werk?
  • “Ideeën, stijlen en jatten”
  • Appropriation Art richtlijn

Wat is Pictoright?

Uitleg over de 3 aansluitvormen

  • Collectieve rechten
  • Individuele rechten
  • Volgrecht

Uitgebreide Q&A

 

Uiteraard kan de inhoud en opzet aangepast worden aan jouw wensen. Met name voor kunstacademies zijn onze presentaties relevant. We merken dat er bij studenten een grote behoefte bestaat aan kennis over hun rechten en de daarbij behorende vergoedingen bij het starten van een beroepspraktijk.

Maar ook voor kunstenaars en ontwerpers die reeds in diverse disciplines opereren kan de Pictoright workshop zeer informatief zijn.

De focus van de workshop ligt op het auteursrecht, hoe je dit kunt uitoefenen en de vergoedingen die je als maker kunt ontvangen via Pictoright. Als je informatie zoekt over het opstarten van een bedrijf of hoe je een offerte maakt dan verwijzen we je door naar de beroepsorganisaties.

Er zijn geen kosten verbonden aan de workshops. Heb je vragen over de workshop of wil je een presentatie voor jouw academie plannen? Neem contact op met Joanne Zwart of Marcel van de Graaf via 020 589 1840