FAQ

Vragen over Auteursrecht

Vragen over Auteursrecht en AI

Vragen over Collectieve rechten

Vragen over het Dossier Platforms

Vragen over het gebruik van andermans werk

Vragen over Individuele rechten

Vragen over kunst in de openbare ruimte

Vragen over Pictoright

Vragen over Volgrecht

X

Kan ik ook opgave doen van mijn werk in buitenlandse tijdschriften, kranten of televisie?

Er kan opgave worden gedaan van publicaties uit België, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Belgische tijdschriften en kranten kunnen online (via je mijnpictoright account) worden opgegeven bij de Nederlandse tijdschriften en kranten.

Duitse kranten, tijdschriften en televisieprogramma’s e.a. kun je (tot 1 jaar terug) opgeven met de opgaveformulieren die te vinden zijn bij de downloads voor makers op onze website. Meer informatie over waar je opgave van kunt doen vindt je in de toelichting. De deadline om opgave te doen over het voorgaande jaar is 1 juni van het lopende jaar.

Franse kranten, tijdschriften en televisieprogramma’s kun je (tot 1 jaar terug) opgeven met de opgaveformulieren die te vinden zijn bij de downloads voor makers op onze website.

Spaanse tijdschriften (let op; alleen culturele, wetenschappelijke, en technische tijdschriften komen in aanmerking voor vergoeding) en televisieprogramma’s kun je (tot 1 jaar terug) opgeven met de opgaveformulieren die te vinden zijn bij de downloads voor makers op onze website.

De deadline om opgave te doen van Franse en Spaanse publicaties over het voorgaande jaar is doorgaans in februari van het lopende jaar. Houdt de nieuwsberichten op onze website en social media kanalen in de gaten voor de exacte data.