Aansluiten bij Pictoright

Het aansluitformulier vind je hier:
https://forms.evidos.com/pictoright/aansluitformulier/

Pictoright kent 3 soorten aansluiting:

Aansluiting voor collectieve rechten

Beheer je je eigen auteursrecht en wil je alleen aanspraak maken op collectieve rechtenvergoedingen als je werk gepubliceerd is? Sluit je dan gratis aan en claim je collectieve rechten.

Aansluiting voor individuele rechten

Met dit total care package laat je zo veel mogelijk door ons regelen. Wij doen het volledig beheer van je auteursrecht, incasseren het volgrecht voor je en keren collectieve rechten aan je uit.

Aansluiting voor volgrecht

Wil je je alleen aansluiten voor het innen van het volgrecht bij doorverkoop van je kunst via galeries en veilinghuizen? Dan is deze gratis aansluiting voor jou.

Keuze aansluiting

Ben je er nog niet helemaal uit welke aansluiting bij jou past?Lees hier meer over de verschillen tussen de aansluitvormen 

Digitaal aansluiten

Je kunt je eenvoudig aansluiten door het formulier online in te vullen en digitaal te ondertekenen. Je identificeert je door aan het einde van het formulier bij je eigen bank* omgeving in te loggen en via iDIN** akkoord te geven voor het delen van enkele identificerende gegevens. Het is daarbij belangrijk dat het gebruikte bankrekeningnummer op dezelfde naam of organisatie staat als waarmee je je aan wil sluiten. Na ontvangst van je aansluiting ben je nog niet direct bij Pictoright aangesloten. Je krijgt van ons een mail met bevestiging en wachtwoord wanneer je aansluiting is verwerkt.

* Let op, iDIN identificatie is alleen mogelijk via de volgende banken: ABN AMRO; ASN Bank; bunq; ING; Rabobank; RegioBank en SNS
** www.idin.nl/consumenten

Het aansluitformulier vind je hier:
https://forms.evidos.com/pictoright/aansluitformulier/

Zorg dat je bovenstaande link opent in je standaardbrowser, dit voorkomt foutmeldingen na verificatie bij je bank.

Bovenstaande link gaat naar een externe site: Signhost, bekend van Ondertekenen.nl. In deze samenwerking gaan we uiteraard met de grootst mogelijke zorg om met de gegevens van onze aangeslotenen. De aangeleverde data wordt door deze externe partij alleen gebruikt ter uitvoering van de ondertekening en niet door Signhost opgeslagen.

Zie ook de FAQ Aansluiten als erfgenaam van een visuele maker voor meer informatie over aansluiten bij Pictoright als erfgenaam

 

Toch liever op papier?

Pictoright-aansluitformulier-collectieve-rechten

Pictoright-aansluitformulier-compleet

Pictoright-aansluitformulier-volgrecht

 

vinger