Maak jij beeld?

Sta sterker in je recht met bijna 100.000 anderen

Pictoright komt op voor je rechten, keert collectieve vergoedingen uit en regelt desgewenst licenties met gebruikers.

Afhankelijk van je wensen zijn er 3 verschillende aansluitmogelijkheden:
Volgrecht
en Collectief (geen jaarlijkse kosten), en onze meest uitgebreide aansluitingsvorm voor het volledig beheer van je auteursrecht: Individueel (46 EUR per jaar). Klik in de kaders hieronder voor meer informatie.

Aansluiting levert sowieso iets op: een betere positie voor alle makers! En het zou heel goed kunnen dat je met terugwerkende kracht geld van ons krijgt.

Aansluiten bij Pictoright

 

 

X

Kunstuitleen

Kunstuitleen instellingen zijn wettelijk verplicht een billijke vergoeding te betalen voor het uitlenen van kunstwerken. Sinds 2010 zijn kunstuitleen instellingen verplicht om opgave te doen aan Stichting Leenrecht van het aantal kunstwerken dat uitgeleend wordt. Stichting Leenrecht incasseert deze vergoedingen en verwerkt de bijbehorende uitleengegevens. Deze vergoedingen worden door Pictoright uitgekeerd. Het gaat om de uitvoering van een wettelijke regeling, daarom is het niet noodzakelijk om aangesloten te zijn bij Pictoright om de vergoeding te ontvangen.

Wordt jouw werk door een kunstuitleeninstelling uitgeleend? Dan heb je recht op een vergoeding. Als je bij Pictoright bent aangesloten ontvang je deze vergoeding automatisch, anders vragen we je onderstaand formulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier (met een kopie van je legitimatie) zullen wij de eventueel beschikbare vergoedingen aan je overmaken.

Gegevensformulier kunstuitleen en kunstverhuur

← Terug