Maak jij beeld?

Sta sterker in je recht met bijna 100.000 anderen

Pictoright komt op voor je rechten, keert collectieve vergoedingen uit en regelt desgewenst licenties met gebruikers.

Afhankelijk van je wensen zijn er 3 verschillende aansluitmogelijkheden:
Volgrecht
en Collectief (geen jaarlijkse kosten), en onze meest uitgebreide aansluitingsvorm voor het volledig beheer van je auteursrecht: Individueel (46 EUR per jaar). Klik in de kaders hieronder voor meer informatie.

Aansluiting levert sowieso iets op: een betere positie voor alle makers! En het zou heel goed kunnen dat je met terugwerkende kracht geld van ons krijgt.

Aansluiten bij Pictoright

 

 

X

Kunstuitleen

Kunstuitleen instellingen zijn wettelijk verplicht een billijke vergoeding te betalen voor het uitlenen van kunstwerken. Sinds 2010 zijn kunstuitleen instellingen verplicht om opgave te doen aan Stichting Leenrecht van het aantal kunstwerken dat uitgeleend wordt. Stichting Leenrecht incasseert deze vergoedingen en verwerkt de bijbehorende uitleengegevens. Deze vergoedingen worden door Pictoright uitgekeerd.

Wordt jouw werk door een kunstuitleeninstelling uitgeleend? Dan heb je recht op een vergoeding. Als je Collectief of Individueel bij Pictoright bent aangesloten ontvang je deze vergoeding automatisch.  https://pictoright.nl/aansluiten/

 

← Terug