Maak jij beeld?

Sta sterker in je recht met bijna 100.000 anderen

Pictoright komt op voor je rechten, keert collectieve vergoedingen uit en regelt desgewenst licenties met gebruikers.

Afhankelijk van je wensen zijn er 3 verschillende aansluitmogelijkheden:
Volgrecht
en Collectief (geen jaarlijkse kosten), en onze meest uitgebreide aansluitingsvorm voor het volledig beheer van je auteursrecht: Individueel (46 EUR per jaar). Klik in de kaders hieronder voor meer informatie.

Aansluiting levert sowieso iets op: een betere positie voor alle makers! En het zou heel goed kunnen dat je met terugwerkende kracht geld van ons krijgt.

Aansluiten bij Pictoright

 

 

X

Individuele rechten

Ben jij autonoom kunstenaar, kunstfotograaf, architect, industrieel ontwerper of een andere visuele maker die normaal gesproken niet in opdracht van uitgeverijen van gedrukte media werkt? Wordt je werk gepubliceerd in de gedrukte, digitale of visuele media zonder dat je daar afspraken over hebt gemaakt? Het bijhouden van wat waar verschijnt, het regelen van de licenties, en het innen van de vergoeding kun je aan Pictoright uitbesteden. Dat scheelt veel traceerwerk, telefoontjes, administratie en onderhandelen met redactiemedewerkers. En je bent ervan verzekerd dat je werk alleen gebruikt wordt met jouw toestemming en tegen een redelijke vergoeding.

Dit betekent overigens niet dat je werk minder wordt gepubliceerd; Pictoright heeft met de meeste uitgevers lopende afspraken. Onze klanten zijn al gewend een vergoeding te betalen voor het gebruik van werk.
Ook erfgenamen van visuele makers kunnen gebruik maken van deze dienstverlening. Kijk hier voor meer informatie: https://pictoright.nl/faq/kan-ik-me-aansluiten-als-erfgenaam/

En omdat Pictoright tot een netwerk van auteursrechtenorganisaties in meer dan 30 landen behoort (CISAC), kunnen we je wereldwijd vertegenwoordigen. Of je werk  nou gebruikt wordt in een tijdschrift in Duitsland, of wordt getoond in een Amerikaans TV-programma.

Ben je fotograaf, illustrator of grafisch ontwerper, dan ligt een aansluiting voor collectieve rechten meer voor de hand, omdat je bij het aangaan van opdrachten al vaak zelf afspraken zult maken over de rechten.

De jaarlijkse contributie voor de aansluiting voor je individuele auteursrechten bedraagt € 46, de inhouding bij uitbetaling van deze rechten is 25%. Met deze aansluitvorm kom je meteen in aanmerking voor de opbrengsten uit collectieve rechten, het volgrecht en onze juridische bijstand. Rechtspersonen (inclusief stichtingen die de auteursrechten van één kunstenaar beheren) en kunstenaarscollectieven die geen rechtspersoonlijkheid bezitten betalen een jaarlijkse contributie van € 92.”

Wil je je auteursrecht bij ons onderbrengen? Vul het digitale aansluiformulier hieronder in en selecteer ‘Individueel (compleet)’

AANSLUITFORMULIER PICTORIGHT

Meer over individuele rechten [naar de faq]