Maak jij beeld?

Sta sterker in je recht met 80.000 anderen

Pictoright komt op voor je rechten, keert collectieve vergoedingen uit en regelt desgewenst licenties met gebruikers.

Afhankelijk van je wensen zijn er 3 verschillende aansluitmogelijkheden:
Volgrecht
en Collectief (geen jaarlijkse kosten), en onze meest uitgebreide aansluitingsvorm voor het volledig beheer van je auteursrecht: Individueel (46 EUR per jaar). Klik in de kaders hieronder voor meer informatie.

Aansluiting levert sowieso iets op: een betere positie voor alle makers! En het zou heel goed kunnen dat je met terugwerkende kracht geld van ons krijgt.

Downloads voor makers

 

X

Collectieve rechten

Worden jouw foto’s, illustraties of kunstwerken afgebeeld in boeken, tijdschriften en kranten of vertoond op tv? Maak je bruids-, portret-, of schoolfoto’s? Fotografeer je evenementen? Er worden auteursrechtvergoedingen geïnd voor het lenen, kopiëren, uitzenden, downloaden en delen van beeld. Omdat deze vergoedingen uit praktisch oogpunt niet individueel te innen zijn, gebeurt dat collectief, waarna ze door Pictoright verdeeld worden onder degenen die er recht op hebben. Om voor dat geld in aanmerking te komen, hoeft je je alleen maar aan te melden. Aanmelden kost niets, maar kan dus wel geld opleveren.
Wij vragen ieder jaar om een opgave van publicaties waarin je werk is verschenen. Aan het eind van het jaar ontvang je van ons een overzicht van de vergoedingen die we aan je uitkeren.

AANSLUITFORMULIER COLLECTIEVE RECHTEN

Meer over collectieve rechten [naar de faq]