Pictoright Fonds

Via het Pictoright Fonds kun je aanspraak maken op gelden die beschikbaar zijn voor sociale, culturele en educatieve doeleinden in relatie tot de door Pictoright vertegenwoordigde disciplines. Deze zogeheten SoCugelden komen uit de opbrengst van collectieve rechten (leenrecht, thuiskopievergoeding e.d.) die Stichting Pictoright voor beeldmakers incasseert.

ONLINE SPREEKUUR PICTORIGHT FONDS
Dinsdag 6 en donderdag 8 juli 2021. Klik hier voor meer informatie

Deadlines aanvragen 2021:

  • 1 augustus (door omstandigheden streven wij ernaar iedereen binnen 8 weken na het verstrijken van de deadline over de uitkomst te informeren i.p.v. de gebruikelijke 6 weken).
  • 5 september
  • 31 oktober

 

Bij eventuele vragen over de procedure en/of jouw specifieke aanvraag adviseren wij je om ruim voor de deadline contact met ons op te nemen, zodat er voldoende tijd is om hierop te reageren. Wij streven ernaar om binnen 6 weken na het verstrijken van de deadline over de uitkomst te informeren.

klik hier voor een impressie van de door het fonds ondersteunde projecten en initiatieven (niet volledig).

X

ONLINE SPREEKUUR PICTORIGHT FONDS – DINSDAG 6 EN DONDERDAG 8 JULI 2021

Heb je vragen over de richtlijnen van het Pictoright Fonds, wil je eens sparren of de activiteiten van jouw organisatie hierbinnen passen of wil je een concrete aanvraag toetsen voor je deze indient?

Meld je aan voor het spreekuur! Aanmelden kan tot uiterlijk 30 juni 2021.

Lees eerst de informatie op de website, misschien vind je het antwoord op je vraag daar al.

Wanneer?

Het Pictoright Fonds heeft op dinsdag 6 juli en donderdag 8 juli 2021 tussen 13:00 – 15:00 uur een online spreekuur ingepland. Tijdens dit spreekuur krijg je maximaal 15 minuten de tijd om alle vragen met ons te bespreken.

Hoe meld ik mij aan?

Stuur een e-mail naar fonds@pictoright.nl. Vermeld hierin:

  • Jouw contactgegevens en de organisatie waarvoor je de aanvraag wilt doen, inclusief website.
  • Relevante informatie i.v.m. jouw beoogde aanvraag (max. 300 woorden).
  • Voor welke dag je ingepland wilt worden.
  • Voeg indien van toepassing de conceptaanvraag bij (maximaal 7 pagina’s inclusief begroting en dekkingsplan, volgens procedure Pictoright Fonds)

Als de planning rond is ontvang je van ons een e-mail met bevestiging van dag en datum en een link voor het videogesprek.

Bij het gesprek gaan wij ervan uit dat je kennis hebt genomen van de informatie met betrekking tot de richtlijnen en hoe je een aanvraag kan doen zoals hier te vinden.